Botezul copilului in Biserica Ortodoxa se face dupa o anumita randuiala. Reprezinta o zi speciala pentru noul crestin dar si pentru cei apropiati, nasi si parinti. Pentru aceasta zi importanta care are loc in Biserica , trebuie pregatite anumite lucruri.

Printre lucrurile neceasare Tainei Sfantului Botez, Lumanarea botez este o piesa esentiala, care nu trebuie sa lipseasca. Ea are o semnificatie aparte in ceremonia acestei Taine.

Cine pregateste lumanarea pentru Botezul copilului ?

Ceremonia botezului unui prunc este un moment de bucurie si primul eveniment important din viata pruncului.Deaceea se cuvine ca aceasta zi importanta sa fie pregatita cum se cuvine. Pentru slujba botezului, printre alte lucruri nu trebuie sa lipseasca un trusou botez, hainute noi si lumanare botez.

Toate acestea sunt pregatite de catre nasi, care sunt parinti spirituali ai noului botezat. Ei sunt cei care au nu doar indatoriri legate de calea spirituala , cat si de ordin material. Dimpreuna cu parintii copilului aleg aceste piese pentru ceremonia religioasa tocmai pentru a iesi un botez perfect.

Cine tine lumanarea in timpul slujbei Botezului ?

Pentru a fi nasi de botez prima conditie este ca ei sa fie crestin ortodocsi. Nu poate sa fie nasi de botez cei de alta credinta. Nasi trebuie sa fie majori si fideli invataturii de credinta ortodoxa. Poti fi nas de botez , chiar daca nuesti casatorit/a. In acest caz este recomandat ca nasul si tina in brate copilul de sex masculin, iar nasa copilul de sex feminin. Lumanarea trebuie sa fie tinuta de unul dintre nasi.

In Biserica Ortodoxa lumanarea de botez se aprinde dupa ce pruncul a fost botezat in apa sfintita. Botezul se face prin afundarea de 3 ori in apa sfintita in numele Sfintei Treimi. Dupa aceasta preotul binecuvinteaza lumanarea si o aprinde. O da nasului sau nasei zicand : Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor…

Ce semnifica lumanarea de botez ?

Lumanarea de botez are o semnificatie aparte . Botezul crestin este nastere la o noua viata, o vietuire crestina avan in centru pe Hristos. Cel botezat, care devine crestin prin Botez este chemat la o viata luminata de Hristos.

Lumanarea semnifica Lumina lui Hristos , care este Lumina Lumii. Iar nasii de Botez isim iau fagaduinta in fata lui Dumnezeu ca-l calauzesc pe prunc pe calea luminii crestine. Florile sau accesoriile cu care este imbodobita lumanarea semnifica roadele credintei crestine. Prin Botez, pruncul se elibereaza de pacatul stramosesc , dar devine si fiu al lui Dumnezeu dupa har.

Ce stil de lumanare alegi pentru ceremonia Botezului?

In cecea ce priveste alegerea lumanarii de botez, trebuie sa se tina cont de tematica trusoului si hainutelor.  Desigur si de semnificatia Slujbei Botezului, care este slujba luminarii. Exista o varietate de Magazine fizice si online cu produse specializate pentru Botez.

Dar pentru a fi originali si traditionali este recomandat sa alegem branduri nromanesti. In legatura cu ceremonia Botezului sunt anumite obiceiuri romanesti. Lumanarea de botez este recomandata sa fie alba sau de culoare deschisa. Pentru fetite fie alba, roz , etc. Pentru baietei fie alba , fie albastra, verde etc.

Daca se opteaza pentru un trusou botez personalizat atunci si lumanarea trebuie sa fie in tematica. Deasemenea pentru un trusou botez traditional se asorteaza o lumanare in stil national.

De unde cuperi o lumanare de botez eleganta in stil modern sau traditional ?

Pentru un botez reusit si pentru articole de calitate trebuie sa apelam la Magazine specializate pentru bebelusi. La IRRINI BEBE – Casa de Moda pentru cei mici se pune baza pe calitate si creativitate. Sunt disponibile sau se executa la comanda lumanari botez pentru diferite tematici. Sunt asortate lumanari botez in functie de tematica aleasa.

Fie stil modern sau traditional , fie tematica clasica sau personalizata. La ei gasiti produse premium pentru cei mai mici dintre copii.

5 thoughts on “Ce lumanare botez alegi pentru Botezul copilului in 2023 ?

  1. Imi place modul in care autorul a prezentat informatiile, folosind exemple concrete si argumente solide. Aceasta face ca articolul sa fie usor de inteles si captivant pentru cititori. De asemenea, apreciez ca au fost incluse si surse de incredere pentru a sustine afirmatiile prezentate.

  2. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii interesante despre subiectul abordat. Am apreciat in mod deosebit faptul ca autorul a prezentat si avantajele si dezavantajele, oferind o perspectiva echilibrata. Cu siguranta voi lua in considerare aceste aspecte atunci cand voi lua o decizie legata de acest subiect.

  3. In mediul digital actual, este esential sa fim mereu la curent cu ultimele noutati si tendinte. Acest articol ofera o perspectiva bine argumentata asupra cum tehnologia a devenit parte integranta a vietii noastre moderne.

  4. Ma bucur ca exista astfel de articole care ne fac sa reflectam asupra evolutiei tehnologiei si asupra modului in care aceasta ne influenteaza comportamentul. Este important sa fim constienti de schimbarile pe care le aduce acest progres.

  5. Articolul de pe acest site prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei in viata de zi cu zi. Este impresionant cum internetul a schimbat complet modul in care interactionam cu lumea din jurul nostru.

Comments are closed.