Cele mai interesante retete cu linte

Cele mai interesante retete cu linte

Lintea este savuroasa si este plina de proteine, motiv pentur care ar trebui sa se gaseasca in alimentatia fiecarei persoane.

Desi inca nu este la fel de populara ca alte surse de proteina vegetala in tara noastra, sunt tot mai multe persoane care au inceput sa descopere beneficiile aduse de linte.

Pe langa proteine, lintea contine si acid folic, foarte important pentru un organism tanar si sanatos. De aceea, iti recomandam cateva retete absolut delicioase de supa de linte pe care sa le incerci.

O reteta traditionala se supa de linte


Supa de linte este facuta in mare parte din ingrediente clasice, dar include verdeturi consistente si zeama de lamaie pentru o aroma stralucitoare si proaspata. Este asezonata cu cateva dintre mirodeniile preferate de numeroase persoane si mult piper negru proaspat macinat.

Reteta necesita legume de sezon si ingrediente clasice la preturi accesibile, dar are un gust gourmet.

Aceasta supa de linte are o textura copioasa uimitoare, care este usor cremoasa chiar daca nu se foloseste smantana pentru a o obtine. Trucul este sa amesteci o portie din supa odata ce lintea este frageda si apoi sa o torni inapoi in oala.

Aceasta supa crema de linte hranitoare, bine echilibrata si poate fi suficienta singura, fara sa ai nevoie de un fel principal. Lintea este bogata in proteine, fibre, fier si acid folic. Supa de linte din aceasta reteta are un gust savuros si a doua zi.

Ingrediente pentru supa de linte
•¼ cana ulei de masline extravirgin
•1 ceapa medie galbena sau alba, tocata
•2 morcovi, curatati si tocati
•4 catei de usturoi, presati sau tocati
•2 lingurite chimen macinat
•1 lingurita praf de curry
•½ lingurita de cimbru uscat
•1 cutie mare de rosii taiate cubulete, usor scurse
•1 cana de linte maro sau verde, culeasa si clatita
•4 cani de bulion de legume
•2 cani de apa
•1 lingurita sare, mai mult dupa gust
•Un praf de fulgi de ardei rosu
•Piper negru proaspat macinat, dupa gust
•1 cana de verdeata proaspata tocata sau varza tocata
•1 pana la 2 linguri de suc de lamaie ( ½ pana la 1 lamaie medie), dupa gust

Cum se prepara supa de linte?


Incalzeste uleiul de masline intr-un cuptor mare sau o oala la foc mediu. Un sfert de ceasca de ulei de masline poate parea mult, dar adauga o aroma speciala si o cremozitate superba acestei supe.

Odata ce uleiul straluceste, se adauga ceapa si morcovul tocate si se gatesc, amestecand des, pana cand ceapa s-a inmuiat si devine translucida, aproximativ 5 minute.

Adauga usturoiul, chimenul, praful de curry si cimbrul. Gateste pana simti in aer aroma in timp ce amesteci constant, aproximativ 30 de secunde. Se toarna rosiile taiate cubulete si se mai gatesc cateva minute, amestecand des, pentru a le spori aroma.

Se toarna lintea, bulionul si apa. Adauga 1 lingurita de sare si un praf de fulgi de ardei rosu. Asezoneaza generos cu piper negru proaspat macinat.

Mareste focul si adu amestecul la fierbere, apoi acopera partial oala si redu focul pentru a mentine fierberea blanda. Fierbe timp de 25 pana la 30 de minute sau pana cand lintea este frageda, dar isi pastreaza inca forma.

Transfera 2 cani de supa intr-un blender. Strange bine capacul, protejeaza-ti mana de abur cu un prosop plasat peste capac. Omogenizeaza bine compozitia. Toarna supa piure inapoi in oala.

Adauga verdeata tocata si gateste inca 5 minute, sau pana cand verdeata s-a inmuiat. Ia oala de pe foc si amesteca totul cu 1 lingura de suc de lamaie. Gusta si asezoneaza cu mai multa sare, piper si/sau suc de lamaie pana cand aromele se simt.

Linte

Piper negru

Proteine

Ulei de masline

Cuptoare incorporabile

Oale si cratite

Blendere

Ultimele articole pe Blog