Laptele de cocos, un lichid pentru preparate exotice

Laptele de cocos, un lichid pentru preparate exotice

Pentru a adauga o nota de exotism unui preparat culinar, poti folosi laptele de cocos, un lichid ideal pentru mese altfel.

In mancarurile sarate sau in cele dulci, laptele de cocos transforma preparatele simple in variante complexe de servit la ocazii diverse. Iata cateva dintre cele mai utile informatii despre obtinerea laptelui de cocos si modul in care poate fi acesta folosit in preparatele alimentare.

Ce este laptele de cocos si care sunt beneficiile consumului acestuia?


Laptele de cocos este un lichid alb pe care il obtii din pulpa uscata a nucii de cocos. Pentru a obtine lapte de cocos, este nevoie de inmuierea pulpei de cocos in apa, urmata de infuzarea si presarea acesteia.

Acesta nu este singurul procedeu de obtinere a laptelui de cocos, insa este de departe cel mai frecvent utilizat. Poti gasi laptele de cocos si comercializat in diverse magazine, lapte de cocos lidl fiind una dintre cele mai bune variante de lapte bio.

Acest lichid este extrem de des utilizat in bucatariile din intreaga lume, mai ales in Asia si Africa. Cei care nu doresc sa aleaga variantele comercializate de lapte de cocos, pot invata cum se face lapte de cocos si pot apela la aceasta varianta ori de cate ori vor sa obtina un astfel de lichid de calitate, numai din ingrediente naturale.

Beneficiile pe care le are laptele de cocos pentru sanatatea omului sunt numeroase


Continutul de lipide al acestui preparat este unul ridicat, acestea incluzand acizi grasi saturati, dar si acizi grasi mono si poli nesaturati, acestia din urma avand un rol semnificativ in protejarea sistemului cardiovascular, precum si in reducerea proceselor inflamatorii, asigurand transportul vitaminelor liposolubile in corp.

De asemenea, laptele de cocos este o sursa esentiala de carbohidrati si de micronutrienti esentiali, dintre acestia putand fi amintiti potasiul, calciul si vitamina C. Un rol benefic il are laptele de cocos si in tranzitul intestinal, asigurand confortul digestiv printr-un continut ridicat de fibre.

Sub ce forma poti consuma laptele de cocos?


Laptele de cocos poate fi consumat ca atare sau in diverse preparate culinare. Acesta este un lapte vegetal care poate inlocui cu succes laptele provenit de la animale in retetele in care se doreste acest lucru.

Poti gati si feluri principale de mancare in care poti utiliza lapte de cocos, si deserturi sau gustari. Ca fel principal, acest lichid poate fi utilizat intr-un preparat de pui cu lapte de cocos, iar sub forma de gustare, acesta se integreaza perfect intr-o budinca de chia cu lapte de cocos.

De asemenea, laptele de cocos poate fi folosit si pentru pregatirea unor bauturi exotice – binecunoscuta Pina colada. Mancarea poate fi gatita direct in laptele de cocos, pentru o aroma profunda, sau acesta poate fi adaugat la finalul prepararii, pentru o nota de supraata intensa.

Pentru a simti gustul deplin al laptelui de cocos, dar si pentru a beneficia de numeroasele beneficii ale acestuia chiar si in mancarurile gatite, este indicata gatirea delicata, usoara, astfel incat sa fie prevenite reducerea aromelor, respectiv a nutrientilor din laptele de cocos.

Daca nedumerirea ta este unde gasesc lapte de cocos, trebuie sa stii ca acesta se gaseste comercializat in numeroase magazine cu specific alimentar, insa acesta poate fi la fel de bine preparat si in casa, pornind de la o reteta de baza.

Totusi, trebuie sa nu faci confuzie intre laptele de cocos si apa de cocos care este prezenta in mod natural in fruct. Laptele de cocos este obtinut printr-un proces de presare a pulpei, acesta avand un continut scazut de grasimi, dar un continut ridicat de acizi grasi, fiind mai lichid decat apa de cocos prezenta in mod natural in nuca de cocos.

Lapte de cocos

Lapte

Suplimente pentru sistemul cardiovascular

Vitamine si minerale

Lapte vegetal

Ultimele articole pe Blog