Ai alunite pe corp si iti pui intrebarea daca merita sa le elimini? Pentru inceput, sa intelegem ce e o alunita. O alunita este o excrescenta pigmentata pe piele, de natura benigna. Denumirea stiintifica a unei alunite este nevus si poate fi congenitala sau dobandita, iar culoarea poate varia de la maro deschis, rosu, violet pana la negru. Prin localizare, semnele de nastere pot aparea pe orice parte a pielii sau a membranelor mucoase.

Cum stii daca merita sa apelezi la procedura de scoatere alunite cu ajutoul laserului?

Este recomandabil sa indepartezi alunita care:

• Este frecvent atinsa sau traumatizata (situata pe gat, spate, axila, pliul inghinal);
• Este situata pe palmele mainilor, talpile picioarelor, scalp;
• Este adesea expusa la radiatii UV
• Are o forma neregulata, asimetrica;
• Isi schimba forma, marimea sau culoareal;
• Provoaca mancarime sau durere,

In ce consta procedura de indepartare alunite laser

Impactul fasciculului laserului este intotdeauna dozat. Lucrul se efectueaza numai cu corpul neoplasmului, chiar daca cresterea are radacini adanci.

Indepartarea are loc in mai multe etape. Suprafata unei alunite sau a negului este expusa succesiv la expunerea la laser si apoi este arsa. In acelasi timp, laserul nu atinge tesuturile din jur, respectiv nu lasa arsuri.

Astfel, laserul ofera rezultate estetice bune si este sigur.

Atunci cand se apeleaza la procedura de eliminare alunite laser, avantajele sunt evidente:

• Sanse minime de formare a sangelui in timpul indepartarii, deoarece fasciculul laser sigileaza instantaneu vasele;
• Expunere ultra-precisa, minimizand deteriorarea tesuturilor inconjuratoare;
• Procedura rapida.

Pot fi indepartate alunitele in perioada calda a anului? Cand este perioada cea mai potrivita de indepartare a alunitelor?

Alunitele trebuie indepartate de preferinta in perioada inactiva a soarelui, intre lunile octombrie si martie. Vara nu este recomandata procedura de indepartare a alunitelor, mai bine in cealalta perioada a anului, considerata mai sigura.

Dupa indepartare, va trebui sa protejezi suprafata de razele UV. In primele 10-14 zile, pielea ramasa nu trebuie acoperita cu banda adeziva, iar crema de protectie solara trebuie aplicata odata ce crusta a cazut si zona este expusa.

Alege sa iti indepartezi alunitele nedorite cu laser si beneficiaza de avantajele acestei proceduri rapide si sigure.

4 thoughts on “Cele mai frecvente intrebari legate de procedura de eliminare alunite laser

  1. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articolul respectiv. Subiectul este tratat cu seriozitate si rigurozitate, iar concluziile trase sunt bine argumentate. Este clar ca autorul si-a dedicat timp si efort pentru a realiza acest material de calitate.

  2. Articolul de pe site-ul netflash.ro este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre subiectul abordat. Autorul pare sa aiba o intelegere profunda a temei si prezinta argumente solide pentru punctele sale de vedere. Este important sa fim la curent cu aceste informatii pentru a ne putea forma o opinie informata.

  3. Sunt impresionat de modul in care autorul a reusit sa explice conceptele complexe legate de blockchain intr-un mod simplu si accesibil. Este clar ca tehnologia blockchain are un potential imens si poate schimba complet modul in care functioneaza diverse sectoare economice. Acest articol m-a facut sa ma gandesc la felul in care vom folosi blockchain-ul in viitor si la beneficiile pe care le va aduce societatii noastre.

  4. Articolul este foarte interesant si bine documentat, oferind informatii importante despre tehnologia blockchain si modul in care poate revolutiona diverse industrii. Este impresionant sa vedem cum aceasta tehnologie poate aduce transparenta si securitate in tranzactiile online, deschizand calea catre noi oportunitati de afaceri. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol si sa inteleg mai bine impactul pe care blockchain-ul il poate avea in viitor.

Comments are closed.